Het ventilatiesysteem schoonmaken

Het schoonmaken van een ventilatiesysteem, hoe pakken we dat aan? In dit artikel leest u waarom een ventilatiesysteem moet worden schoongemaakt. Ook ontdekt u hoe onze professionals dit werk uitvoeren. U kunt sommige onderdelen eenvoudig zelf reinigen. Het is van belang dat u weet waar u op moet letten zodat dit goed verloopt.

Ventilatiekanalen van het systeem reinigen

De ventilatiekanalen van het ventilatiesysteem reinigen is een belangrijk karwei. De kanalen zijn noodzakelijk voor het transporteren van lucht. Dit gebeurt dag en nacht, de ventilatie gaat altijd door. De luchtkanalen moeten af en toe worden schoongemaakt. Hiermee worden bacteriën en gebruikte lucht verwijderd.

 

Wanneer moeten de ventilatiekanalen gereinigd worden?
Het schoonmaken van de luchtkanalen moet regelmatig gebeuren. De kanalen vervoeren veel lucht. De vervuilde luchtdeeltjes die het kanaal worden ingezogen bevatten veel stof en bacteriën. Het vuil gaat zich, in de loop van de tijd, ophopen in het ventilatiekanaal. De laag wordt alsmaar dikker. De lucht stroomt minder soepel door het systeem en de capaciteit van de ventilator neemt af.

 

Het gevolg? De druk in het ventilatiekanaal neemt toe en hierdoor gaat de ventilator harder draaien. Dit kan vervelend zijn en geluidoverlast veroorzaken. Het systeem moet zo hard werken dat het apparaat veel lawaai produceert. De bacteriën die zich verzamelen in het systeem zijn zeer slecht voor uw gezondheid. U kunt de volgende gezondheidsklachten krijgen:

  1. Hoofdpijn
  2. Benauwdheid
  3. Hoesten
  4. Allergische reacties

 

Hoe vaak moet het ventilatiesysteem precies worden schoongemaakt? Eens in de drie tot vier jaar is voldoende. Wel moet het systeem vaker geïnspecteerd worden. De inspecteur checkt of alles nog naar behoren werkt en stelt het systeem zo nodig bij.

Wij reinigen de ventilatiekanalen voor u

Onze installateurs reinigen uw ventilatiekanalen professioneel. Met behulp van een roterende borstel wordt deze helemaal schoongemaakt. Dankzij het roteren van de borstel wordt het volledige kanaal goed gereinigd. Het overgebleven vuil wordt weggehaald met de stofzuiger. Soms hanteren we een andere techniek. Dit is afhankelijk van het soort ventilatiekanaal.

 

Het ventilatiesysteem zelf reinigen
Het is belangrijk dat een ventilatiesysteem goed schoon is. Alleen zo kan de lucht door de luchtkanalen stromen. De onderdelen die u zelf kunt reinigen zijn de luchtventielen. Doordat de vervuilde lucht wordt afgezogen langs deze ventielen worden ze snel vies. Maak ze schoon met een borsteltje en leg ze in een sopje. Zorg wel dat u weet in welke stand de luchtventielen staan wanneer u ze uit het systeem haalt. De stand is belangrijk voor de juiste afstelling van het ventilatiesysteem.

 

Maak vrijblijvend een afspraak met een installateur
Maak eenvoudig en snel een afspraak en we komen bij u langs. Mocht u nog vragen hebben, voelt u zich dan vrij om het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook een e-mail sturen. Benieuwd wat de kosten zijn van onze werkzaamheden? We hebben alle tarieven voor u op een rijtje gezet. Bij Ventilatie Service Nederland weet u precies waar u aan toe bent.

Vragen of informatie nodig?

Transistorstraat 58C
1322 CG Almere

 

088 536 0 536
(lokaal tarief)

 

mail@ventilatieservicenederland.nl

 

 

Openingstijden kantoor
Maandag tot en met donderdag van:
09:00 – 12:00 en 13.00 – 15.00 uur
Vrijdag van:
09.00 – 12.00 uur

Naam
Adres
Upload een foto van uw huidige installatie (max 20mb) (bij voorkeur: vanaf één meter afstand)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.