Mechanische Ventilatie Reinigen

Mechanische ventilatie reinigen, vergt dat veel werk en onderhoud? Dat valt gelukkig erg mee. Het ventilatiesysteem heeft geen zwaar onderhoud nodig. Het regelmatig schoonmaken van de ventielen, en in geval van een WTW systeem de filters, is het enige dat hoeft te gebeuren. Waarom dit moet gebeuren en hoe we dit doen leggen we uit in dit artikel.

Waarom moet u de mechanische ventilatie schoonmaken?

Het schoonmaken van uw mechanische ventilatiesysteem is noodzakelijk. De mechanische ventilatie voert de vochtige, gebruikte lucht af en via roosters in de ramen wordt automatisch verse buitenlucht naar binnen gehaald. Deze constante aan- en afvoer is optimaal ingesteld. Hierdoor is de kwaliteit van de lucht in uw woning optimaal. Raakt het systeem verstopt? Dan kan de mechanische ventilator niet dezelfde resultaten behalen. De lucht wordt niet meer goed verplaatst.

 

Het resultaat van de verstopping kan gezondheidsklachten als gevolg hebben. De luchtkwaliteit in de woning is afgenomen, u kunt hierdoor verschillende kwaaltjes krijgen die u voorheen niet had. Hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën kunnen optreden. Heel vervelend! Door de mechanische ventilatie af en toe te laten reinigen voorkomt u dit probleem eenvoudig.

Wanneer moet de mechanische ventilatie gereinigd worden?

Met regelmatig bedoelen we niet maandelijks, niet eens jaarlijks. Als u de mechanische ventilatie iedere drie tot vier jaar laat schoonmaken is dat al voldoende. Door een onderhoudscontract af te sluiten bent u hier zeker van. Het systeem wordt op tijd geïnspecteerd en de kwaliteit van de lucht in huis blijft optimaal.

 

We voeren de volgende werkzaamheden uit tijdens een onderhoudsbeurt:

  1. Er wordt een beginmeting gedaan om de status te beoordelen van het systeem
  2. Alle ventielen worden verwijderd en de ventilatie gaten worden dichtgezet waarna alle ventilatiekanalen zullen worden gereinigd.
  3. De ventilatie-unit en bijbehorende motor worden gereinigd
  4. De luchtventielen en de dakdoorvoer worden schoongemaakt
  5. Nadat alles is gereinigd worden de ventielen weer terug geplaatst en het systeem weer in bedrijf gesteld.
  6. Tenslotte volgt er een eindmeting om de afstelling te controleren van de ventilator en de ventielen en worden eventueel indien nodig bijgesteld.

 

Kosten schoonmaken ventilatiesysteem
Het reinigen van het mechanische ventilatiesysteem duurt bij Ventilatie Service Nederland maximaal 1,5 uur. Deze onderhoudsbeurt kost € 105,- inclusief BTW. Bekijk al onze tarieven zodat u weet waar u aan toe bent. Maak vrijblijvend een afspraak met onze professionals en laat uw ventilatie schoonmaken.

De mechanische ventilatie zelf schoonmaken?

In sommige gevallen is dit mogelijk. Heeft uw een WTW balansventilatie systeem, dan is het reinigen niet zo lastig. In het WTW systeem zitten filters die kunt u schoonmaken met behulp van een stofzuiger. De luchtventielen kunt u ook zelf schoonmaken. U haalt deze uit de muur en zet ze in een teiltje met schoonmaakmiddel. Wees voorzichtig bij de handelingen, als iets stuk gaat heeft u er alsnog kosten aan.

 

WTW systemen zijn niet geschikt om zelf schoon te maken. Het uit elkaar halen van dit systeem kunt u het beste aan ons overlaten. Voor het schoonmaken van de ventilatiekanalen geldt dit ook. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Vragen of informatie nodig?

Transistorstraat 58C
1322 CG Almere

 

088 536 0 536
(lokaal tarief)

 

mail@ventilatieservicenederland.nl

 

 

Openingstijden kantoor
Maandag tot en met donderdag van:
09:00 – 12:00 en 13.00 – 15.00 uur
Vrijdag van:
09.00 – 12.00 uur

Naam
Adres
Upload een foto van uw huidige installatie (max 20mb) (bij voorkeur: vanaf één meter afstand)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 20 MB.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.