Warmte Terugwin Installatie

VSN reinigt ook Warmte TerugWin systemen, of kortweg WTW systemen. Bij dit systeem wordt de lucht afgezogen in de zogenaamde natte ruimtes zoals keuken, toilet en badkamer.

 

Kenmerkend voor een woning met WTW systeem, is dat er geen roosters boven de ramen aanwezig zijn. Alle luchtstromen lopen via de ventilatiekanalen.
Deze warme lucht die het huis verlaat, warmt de aangetrokken lucht van buiten voor middels de warmtewisselaar. Tot wel een rendement van 95%.
De buitenlucht komt de woning binnen via schone luchttoevoerroosters in de zogenaamde droge vertrekken zoals woonkamer, slaapkamers en overloop.
De opgewarmde lucht die van buiten aangezogen wordt, wordt gefilterd voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. Doordat de vervuilde lucht zijn warmte afgeeft aan de verse toegevoerde lucht zorgt dit voor een aanzienlijke energiebesparing. Het is belangrijk om de filters in de WTW-unit regelmatig te reinigen met een stofzuiger (nooit wassen) en 1 x per jaar te vervangen voor nieuwe filters.

 

Hierbij is het ook mogelijk om een pollen/fijnstof filter te installeren. Het type filter is afhankelijk van merk/type en fabricatiejaar van de WTW-unit.
afhankelijk van merk/type en fabricatiejaar van de WTW-unit.

Onderhoud/reinigen

Onderhoudsbeurt
Onze werkwijze:
Wij maken gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang in de afvoerkanalen worden gebracht. De roterende borstel zorgt ervoor dat al het vuil in de afvoerkanalen los komt te zitten. Dit vuil komt bij de WTW op het filter terecht en wordt vervolgens weggezogen door een stofzuiger. Uiteindelijk zijn zowel de kanalen als de WTW unit weer schoon. Op deze manier kunt u genieten van een goed werkend WTW systeem en van een gezond binnenklimaat. Om de vorming van bacteriën tegen te gaan worden de warmtewisselaar en de filters behandeld met probiotica.

 

De voordelen van reiniging door middel van roterende borstel zijn:

 • Snel resultaat
 • Professionele reiniging
 • Verwijdert al het vuil uit de afvoerkanalen

 

Bij het gebruik van de roterende borstels is het van uitdrukkelijk belang dat er geen kabels/elektra van bijvoorbeeld zonnepanelen/internet door de ventilatiekanalen zijn getrokken.
Mocht dit wel het geval zijn, dan kijken we in overleg hoe en of deze kanalen gereinigd kunnen worden.
Bij een reiniging van het WTW systeem is het noodzakelijk dat het gehele systeem, zowel de unit/motor als het gehele afvoerkanalensysteem wordt gereinigd.
Wordt alleen de WTW unit gereinigd, dan zal het vuil, welke in de afvoerkanalen zit de unit/motor direct weer vervuilen.

 

Indien er andere werkzaamheden verricht dienen te worden doen wij dat graag voor u maar altijd in overleg. Bijvoorbeeld het vervangen of repareren van het systeem i.v.m. storingen.

Complete grote onderhoudsbeurt voor het WTW systeem exclusief de toevoerkanalen

 • Het systeem op de hoogste stand zetten en een nulmeting uitvoeren.
 • Het verwijderen en reinigen van alle aanwezige afvoerventielen per woning.
 • Het dichtzetten en schoonborstelen van alle aanwezige afvoerkanalen.
 • Het verwijderen en reinigen van alle aanwezige toevoerventielen per woning.
 • Het opnieuw inregelen en terugplaatsen van alle aanwezige ventilatie ventielen.
 • Het reinigen van de warmtewisselaar (probiotica), reinigen motoren en controleren van de condensafvoer.
 • Het behandelen van de filters met probiotica.
 • Het schoonborstelen van de aanvoer en retourkanalen die de woning verlaten.
 • Nadat alles is gereinigd en teruggeplaatst de functie en de balans meten van de afvoer- en toevoerventielen per woning met behulp van een meetrapport.

 

Het compleet reinigen van het WTW systeem duurt maximaal 2 uur.
Bovenstaande werkzaamheden voeren wij uit voor € 195,00 inclusief BTW, exclusief reiskosten en eventuele materialen/filters.

 

Toevoerkanalen
Woont u in een gebied waar in de omgeving vliegvelden en of industrie gevestigd zijn, dan is het raadzaam om ook de toevoerkanalen te laten reinigen door VSN.
Om de toevoerkanalen te reinigen moet het kanalensysteem van de WTW tijdelijk omgelegd worden. Vraag naar de mogelijkheden, dit is namelijk niet altijd mogelijk om te doen.
Voor het reinigen van de toevoerkanalen vraagt VSN een meerprijs van €90,00 De extra werkzaamheden zullen ongeveer 1/2 uur duren.

 

Geeft uw WTW-unit een Error-code of zijn er problemen met de motoren, neem dan contact met ons op voor de mogelijke reparaties of revisie.

Probiotica

Dit is een reinigingsmiddel dat bestaat uit positieve bacteriën die de voedingsbodem voor slechte bacteriën weghoudt. Probiotica is een totaal nieuw alternatief voor de conventionele desinfecteermiddelen. Het is een samengesteld biologisch product dat detergenten, enzymen en probiotica bevat. Oftewel goede bacteriën in strijd tegen slechte bacteriën. Onschadelijk voor mens en dier. Deze probiotische middelen zorgen dus voor een stabiele en gezonde microbiële omgeving. Goed ter bescherming van uw systeem en goed voor uw binnenklimaat en dus uw gezondheid.

Vragen of informatie nodig?

Transistorstraat 58C
1322 CG Almere

 

088 536 0 536
(lokaal tarief)

 

mail@ventilatieservicenederland.nl

 

 

Openingstijden kantoor
Maandag tot en met donderdag van:
09:00 – 12:00 en 13.00 – 15.00 uur
Vrijdag van:
09.00 – 12.00 uur

Naam
Adres
Upload een foto van uw huidige installatie (max 20mb) (bij voorkeur: vanaf één meter afstand)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 20 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.